20. Odd Lindahl – Upptäck Äventyret – Från IT till sjökapten i Greklands skärgård

I senaste avsnittet av ”Nördarnas Podd” får vi följa med på en fascinerande resa från IT-karriär i Sverige till ett liv som sjökapten i den grekiska övärlden. Patrik Stenberg och David Stavegård bjuder in en mycket speciell gäst, Odd Lindahl, som delar med sig av sin otroliga livsförändring och passion för segling.

från IT-expert till sjökapten

Odd, en tidigare IT-specialist, berättar öppenhjärtigt om sitt drastiska karriärbyte till sjökapten. Hans berättelse börjar med en dröm i det tidiga nittiotalet om att segla jorden runt, vilket förändrade hans livs riktning. Genom en tillfällighet och med inspiration från en vän, lämnade han ekorrhjulet för att utforska världen på öppna hav. Detta äventyr började med en seglats från Nya Zeeland till Sverige som tog tre år och förde honom slutligen till Grekland där han nu lever som charterkapten.

Livet på de grekiska öarna

Odd beskriver sitt nuvarande liv i Grekland där han arbetar med att ta med gäster på segelturer i den grekiska övärlden. Han framhäver hur denna erfarenhet inte bara är ett arbete, utan en möjlighet att möta nya människor och dela med sig av den unika upplevelsen av havslivet. Segling har blivit ett sätt för honom att verkligen uppleva friheten och skönheten i världen, något han värdesätter högre än det traditionella arbetslivet.

Uppbrott från det konventionella

Diskussionen berör också de utmaningar och belöningar som kommer med att bryta sig loss från det konventionella arbetslivet. Odd delar med sig av personliga insikter om hur det är att ta steget fullt ut, att våga följa sina drömmar och att hitta ett nytt sätt att leva. Han betonar vikten av att inte bara drömma, utan att faktiskt våga ta steget mot ett mer meningsfullt och tillfredsställande liv.

Framtidsplaner och drömmar

Mot slutet av samtalet delar Odd sina framtidsplaner, som inkluderar möjligheten att utöka sina seglingsturer till Västindien och Karibien. Han ser segling som en livstidspassion och ser fram emot att utforska nya horisonter. Odd är även öppen om sina drömmar att besöka så många platser som möjligt, vilket speglar hans djupa längtan efter äventyr och upptäckt.

Sammanfattning

Avsnittet är en djupdykning i hur passion och mod kan forma ens livsväg, och hur en radikalt annorlunda livsstil kan erbjuda både utmaningar och rikliga belöningar. För lyssnare som funderar på ett karriärbyte eller söker inspiration för att följa sina drömmar, erbjuder detta avsnitt av ”Nördarnas Podd” både motivation och insikt i hur livet kan se ut bortom det konventionella arbetslivet.

Lyssna på avsnittet för att få en fullständig förståelse av Odds resa och hans insikter om livet, friheten och lyckan som kommer från att våga följa sitt hjärta.

Länkar & bilder

Hemsida:
https://nangilimasailing.se/

Facebook:
https://www.facebook.com/Nangilimasailing

Instagram:
https://www.instagram.com/Nangilimasailing

Lämna ett svar