Du visar för närvarande 27. Djupdyk – Davids sommarprat 2024

27. Djupdyk – Davids sommarprat 2024

Ensam på scenen – David tar rodret i detta personliga avsnitt

I detta speciella avsnitt av ”Nördarnas Podd” får vi en unik inblick i David Stavegårds liv utan hans trogna poddkollega Patrik Stenberg vid sin sida. David tar oss med på en personlig resa där han delar med sig av sina morgonrutiner, sina produktivitetstips och en gripande historia från hans ungdom. Häng med och lär känna David lite bättre!

Morgonrutiner och torsdagstips

David inleder med att beskriva sina morgonrutiner, som inkluderar att stiga upp tidigt, speciellt på torsdagar då han går upp klockan fem för att förbereda och publicera sitt populära torsdagsbrev. Han berättar om glädjen i att ha en timme för sig själv, särskilt på vintern när det är mörkt och han njuter av en kopp kaffe medan han publicerar sina tips på YouTube och sin webbplats, torsdagstips.nu. David förklarar hur han har hållit denna rutin i över 300 veckor i rad, och hur viktig denna stund på morgonen är för hans struktur och produktivitet.

Från Getting Things Done till Carl Pullein

David diskuterar sin resa genom olika produktivitetsmetoder. Han började med David Allens ”Getting Things Done” (GTD), men fann den med tiden för rigid och robotliknande. Numera följer han Carl Pullein, en produktivitetsexpert som ger korta, effektiva råd om arbetsflöden och digital organisation. David rekommenderar varmt Carls podcast ”The Working With Podcast” och berättar hur dessa tips har hjälpt honom att strukturera sin digitala värld och hantera sina dagliga uppgifter på ett smidigare sätt.

En traumatisk bilolycka i Washington, D.C.

David delar också en personlig och smärtsam erfarenhet från sin tid som au pair i USA. Han berättar om en bilolycka han var med om i Washington, D.C., när han blev påkörd medan han lyssnade på musik och sprang över en gata. Han beskriver känslan av att vakna upp i en ambulans och hur olyckan fortfarande påverkar honom när han hör ljudet av en bil som närmar sig snett bakifrån. Trots att olyckan lämnade honom med några ärr, både fysiska och psykiska, ser han tillbaka på händelsen med tacksamhet över att det inte blev värre och att han hade ”änglavakt”.

Sommarplaner och familjeliv

David avslutar med att prata om sina sommarplaner och hur mycket han uppskattar de svenska årstiderna. Han berättar om familjens planer på att anlägga en köksträdgård och deras planerade resa till Järvsö för att sova i tält nära vargar och björnar i en vildmarkspark. Han beskriver även hur familjen kommer att spendera tid hos släktingar istället för att resa utomlands, och ser fram emot en härlig sommar fylld av ro och kvalitetstid med familjen.

Avslutning

David rundar av avsnittet med att uttrycka sin tacksamhet till lyssnarna och önskar dem en fantastisk sommar. Han antyder att han gärna skulle ha pratat mer om sin passion för videofilmning och drönarflygning, men sparar detta ämne till ett framtida avsnitt.

Detta personliga och djupgående avsnitt av ”Nördarnas Podd” erbjuder en sällsynt inblick i Davids liv och tankar. Det är ett måste-lyssna för alla som vill lära känna honom bättre och få värdefulla insikter i hur man kan strukturera sitt liv och arbete på ett produktivt och meningsfullt sätt.

Lämna ett svar