4. Sabina ”Tech-queen” Johansson – IT säkerhet

I detta avsnitt dyker vi ner i IT-säkerhetens värld med ingen mindre än Sabina Johansson, också känd som Tech Queen på sociala medier. Tillsammans tar vi oss an ämnet på djupet och utforskar spännande aspekter av IT-säkerhet som sträcker sig långt bortom det tekniska.

Sabina delar med sig av sin passion för IT-säkerhet och hur hon brinner för att föra ut kunskapen till användare och kunder på ett tillgängligt sätt. Vi diskuterar vikten av att förstå psykologin bakom IT-säkerhet, hur människors beteenden påverkar säkerheten, och varför det är viktigt att vara medveten om de hot som finns.

Under avsnittet tar vi upp konkreta exempel på säkerhetsrisker, som phishing-attacker och falska erbjudanden, och Sabina delar sina insikter om hur man kan skydda sig själv och sina nära från dessa hot. Vi belyser även vikten av att inte bara förlita sig på tekniska lösningar utan att integrera sunt förnuft och medvetenhet i sitt säkerhetsarbete.

Sabina ger även tips på resurser för den som vill fördjupa sig i ämnet, inklusive intressanta böcker, Youtube-kanaler och podcasts. Vi diskuterar även utmaningarna med övervakning och integritet i en alltmer uppkopplad värld och hur man kan balansera säkerhet med personlig integritet.

Slutligen betonar Sabina vikten av att använda säkra lösenord och att undvika att spara dem i webbläsaren. Hon varnar för risken med att använda samma lösenord överallt och uppmanar lyssnarna att ta lösenordshantering på allvar för att undvika att hamna på en säkerhetsrisklista.

Så om du är nyfiken på hur du kan öka din IT-säkerhet, förstå hoten som lurar i skuggorna och få konkreta tips för att skydda dig själv online, då är detta avsnittet för dig! Missa inte chansen att lyssna på en engagerande och lärorik diskussion med Sabina, vår expert inom IT-säkerhet. Gå in och lyssna på avsnittet nu för en resa in i säkerhetens fascinerande värld!

Vill du komma i kontakt med Sabina är det LinkedIn som gäller, du hittar henne här: https://www.linkedin.com/in/sabina-johansson-techqueen/

Lämna ett svar