7. Djupdyk – Davids nya bok Mer excel helt enkelt

I detta avsnitt av ”Nördarnas podd” presenterar värdarna David Stavegård och Patrik Stenberg en ny segmentidé kallad ”Djupdyk”, där de utforskar nördiga ämnen utan gäster, vilket ger en djupare inblick i specifika ämnen. David, som har en bakgrund inom Excel och dataanalys, delar med sig av sin erfarenhet kring bokskrivande i Sverige och introducerar sitt nya bokprojekt ”Mer Excel helt enkelt”, som är den tredje boken i en serie som syftar till att göra Excel mer tillgängligt för läsarna.

David beskriver processen att arbeta med ett hybridförlag som Eget Förlag, där han bär den ekonomiska risken men får stor hjälp med produktionen av boken, från redigering till distribution. Han diskuterar även den kreativa processen bakom bokskrivandet, från idégenerering till den slutliga produkten, och hur han använder sin blogg och nyhetsbrev för att engagera sin publik med Excel-tips och kluringar. Vidare belyser David vikten av att presentera information på ett engagerande sätt, något han exemplifierar genom en anekdot om en kund, Peter, vars Excel-kalkyl behövde en pedagogisk översyn för att bli mer effektiv.

I avsnittet diskuteras även den tekniska aspekten av att skapa en bok, inklusive design och layout, samt den personliga tillfredsställelsen av att se sitt arbete i tryckt form. David nämner också en unik marknadsföringsstrategi med ”gyllene biljetter” som erbjuder extra värde till de som köper boken under förköpet.

Avsnittet avslutas med en diskussion om framtida användning av AI, såsom ChatGPT, i bokskrivandets brainstormingfas, samt en uppmaning till lyssnare att följa podden och interagera via sociala medier för att få mer information och uppdateringar om kommande avsnitt och nördiga djupdykningar.

Detta avsnitt av ”Nördarnas podd” erbjuder en fascinerande inblick i processen och tankarna bakom att skriva och publicera en bok i dagens digitala tidsålder, samtidigt som det ger värdefulla insikter och tips för Excel-användare.

Lämna ett svar