22. Fredrik Paulún – Biohacking

I det senaste avsnittet av ”Nördarnas Podd” utforskar vi biohackingens spännande värld tillsammans med experten Fredrik Paulún. Värdarna David Stavegård och Patrik Stenberg leder diskussionen som rör sig från vetenskapliga grunder till personliga erfarenheter och praktiska tillämpningar av biohacking.

Biohacking – från grund till praktik: Fredrik delar sin personliga resa inom biohacking, från nyfiken utforskare till kunnig praktiker. Han belyser hur små, medvetna justeringar i dagliga rutiner kan ha stor inverkan på vårt välbefinnande och livslängd.

Vetenskapen bakom biohacking: Samtalet täcker allt från vikten av strukturerat vatten och molekylärt väte, till strategisk användning av specifika ljusvåglängder för att förbättra cellernas funktion och öka övergripande hälsa. Fredrik förklarar hur dessa tekniker verkar för att minska inflammation, förbättra sömn och stärka mental hälsa.

Praktiska tips för biohacking: Fredrik erbjuder praktiska råd för hur man kan börja med biohacking. Han föreslår allt från enkla andningsövningar till mer avancerade tekniker som exponering för specifika ljusvåglängder och användning av teknologiska verktyg för att mäta hälsan.

Biohacking och mental hälsa: En viktig del av diskussionen fokuserar på sambandet mellan biohacking och mental hälsa, där det utforskas hur olika metoder kan användas för att hantera stress, förbättra koncentration och främja känslomässigt välbefinnande.

Framtidsperspektiv på biohacking: Avsnittet avslutas med en diskussion om vad framtiden kan hålla för biohacking. Fredrik spekulerar i hur denna disciplin kommer att utvecklas och vilken betydelse den kan komma att ha för samhället.

Sammanfattning: Detta avsnitt av ”Nördarnas Podd” ger en djupgående och tankeväckande titt på biohacking. Fredrik Paulún visar att biohacking inte bara är en trend utan en livsstil som kan ge oss större förståelse och kontroll över vår hälsa. För lyssnare intresserade av självförbättring och teknikens roll i hälsostyrning, är detta ett avsnitt som inte får missas.

Fredrik på Instagram:
https://www.instagram.com/fredrikpaulun/

Ljusstudien som Fredrik pratar om i avsnittet hittar ni här:
www.bitly.com/PBM-database

Fredriks bok ”Ljusrevolutionen” – Finns att köpa på bland annat Adlibris:
https://www.adlibris.com/se/bok/ljusrevolutionen-friskare-och-starkare-med-solens-roda-stralar-9789150975505

Detta inlägg har en kommentar

 1. Leah Rolin

  Så glad att jag tog mig tid att lyssna på denna podd!
  Att höra Fredrik berätta om Lourdes i Frankrike samt ge en väldigt bra beskrivning om varför/hur vattnet som finns där skiljer sig från vanligt vatten som vi dricker hemma.
  Jag har själv varit där och upplevelsen av att se kryckor hängandes på grottans kant och rullstolar avställda vid sidan om grottan från människor som är botade från deras sjukdommar, var omvälvande.
  Lourdes, mitt förnamn är hämtat från samma ställe.
  Jag kan fortsätta att skriva hur mycket som helst här, men slutkontentan är att Fredriks förklaring om solkräm, en kräm som är mer farlig än till hjälp, mycket relevant nu när sommaren har kommit, är ett måste att nå ut till allmänheten på ett insiktsfull sätt så folk förstår hur farlig den är.

Lämna ett svar